Spontane foto

De Lente is Begonnen in Duiven.

Eindelijk is het weer zover, de lente is begonnen in Duiven. De klok is weer verzet en de vogeltjes buiten maken je ’s ochtends weer wakker met hun mooie gefluit. Voor mij als fotograaf betekent dit weer veel eropuit gaan met de camera. Of het nu is om de ijsvogel vast te leggen in zijn eigen omgeving of om een leuke familieshoot te doen. Het licht in het voorjaar is er uitermate geschikt voor. Dit merk ik ook in de aanvragen die worden gedaan voor een fotoshoot. Veel mensen kiezen er liever voor om ergens op locatie een fotoshoot te doen dan in een studio. En dat is leuk want zo kom je ook als fotograaf op veel verschillende locaties. Wel vraagt dit soms wat voorwerk voordat een fotoshoot plaatsvind. Ikzelf vind het fijn om de plek al te bekijken als ik deze nog niet ken zodat ik alvast een beeld kan vormen wat de mogelijkheden zijn betreft de lichtinval, achtergrond en de opstelling van de personen. Maar het kan ook gebeuren dat de tijd er niet voor is en dan komt het aan op mijn kennis om er een geslaagde fotoshoot van te maken.

In de omgeving van Duiven zijn veel leuke plekken om een fotoshoot te plannen. Allereerst is het horsterpark natuurlijk een heerlijke uitvalsbasis. Maar ook mooie gebouwen zijn een veel gebruikte keuze. Zelf ben ik deze week bij het van der Valk in Duiven geweest voor een fotoshoot. Veel leuke plekken in en rondom het hotel. Het ligt er vaak ook aan wat voor sfeer je wilt creeren met een foto. Moet het bijvoorbeeld een spontane foto worden of met het een mooi familieportret worden.

Spontane foto
mooie spontane foto.

Op de foto hierboven een mooi voorbeeld van een spontane foto. Helemaal in het moment gemaakt. Het zachte licht om haar heen versterkt dat effect alleen maar. Dit licht is er vaak in het voorjaar tijdens het begin van de lente. De zon laat zich dan regelmatig zien maar doet dit vaak met een wolkje ervoor. Juist die wolk zorgt ervoor dat het licht minder scherp en fel wordt. Je creert zo een natuurlijke softbox die je in de studio ook gebruikt om dat zachte lente licht na te bootsen. Het licht buiten is dus een ideale hulp in het maken van de foto die je voor ogen hebt.

In ieder geval is elke fotoshoot weer uniek en dat maakt het dan ook zo leuk om te doen. Ook is alles bespreekbaar en geen idee is te gek. Verras me maar zou ik zeggen.

Wil jij ook een te leuke, gekke ,bijzondere en bovenal unieke fotoshoot? Neem dan even een kijkje op http://www.fotograafduiven.nl of stuur een pb via mijn Facebook pagina http://www.facebook.com/jeroenstegemanfotografie en wellicht zie ik je binnenkort voor mijn camera.

Tot snel

Jeroen

 

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *